'ÇOCUKLAR, SOKAKLAR TEHLİKELİDİR'

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, çocuklara öğütlerde bulunarak, "Sokaklar tehlikelidir. Yani sokakta olduğunda birisi der ki; taş, molotof at. Başını belaya sokarsın. Bundan sonra geleceğin mahvolur. Geleceğinizin güzel olmasını istiyoruz" dedi.

'ÇOCUKLAR, SOKAKLAR TEHLİKELİDİR'

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Yenişehir Kaymakamlığı'nca Kadın Destek Merkezi'nin açılışı amacıyla düzenlenen törende, kadınlara yönelik hizmet veren merkez sayısını 14'e çıkardıklarını, çocukların geleceğini güzelleştiren anne ve genç kızların bilgili ve meslek sahibi olmasını istediklerini söyledi.

Kadınların merkezler sayesinde günlük hayatın sıkıntılarını bir nebze olsun atmasını, stresli ortamlardan kurtulmalarını arzuladıklarını dile getiren Toprak, kadınlara yönelik hizmet veren merkezlerin çok önemli işlevler gördüğünü, bu nedenle sayısını artırmaya çalıştıklarını bildirdi.

 

‘GÜZELLİKLER PEŞİNDEYİZ’

Güzellikleri ortaya çıkardıklarını, bakış açılarının sevgi dolu, koruyucu, kapsayıcı ve kollayıcı olduğunu anlatan Toprak, "Tüm insanları sevebilmeliyiz, katkı sağlayacak alt yapıları oluşturabilmeliyiz. Öğrenmenin yaşı yoktur. Kadınlara güzellikleri vermeye çalışıyoruz. Yeter ki insanımız kendine güvensin. Daha iyi bir şekilde hayata tutunmasını istiyoruz. Çevreye baktığımızda bazı olumsuzluklar olduğunu görüyoruz. Her bir evladımızın geleceğinin güzel olmasını hedefliyoruz. Her şeyden önce insanlarımızı eğitmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

 

ÇOCUKLARA NASİHATLAR

Daha sonra Toprak ve kadınlar merkezin açılışını yaptı. Merkezi gezen Toprak, kadınlarla sohbet ederek, onların sorunlarını dinledi.

Açılışın ardından merkezin önünde çocuklarla sohbet ederek, onlara çeşitli öğütlerde bulunan Toprak, "Sokaklar tehlikelidir. Yani sokakta olduğunda birisi der ki; taş at, molotof at. Başını belaya sokarsın. Bundan sonra geleceğin mahvolur. Geleceğiniz güzel olmasını istiyoruz. Hiçbir üzüntü içerisinde olmamanızı istiyoruz" dedi.

 

‘YANLIŞLARDAN UZAK DURUN’

Anne ve babalarının çocukları için üzülmemesi istediklerini dile getiren Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Asla ve asla yanlış işlerin olacağı noktalardan uzak durun. Size güveniyorum. Hepiniz, doktor, mühendis, avukat, asker, polis, vali olacaksınız. Bu güzel meslekleri elde etmek için çok çalışmanız gerekiyor. Yanlış olacak işlerin bulunduğu noktalarda bulunmamak gerekiyor. Çok kitap okuyun. O zaman geleceğimiz de güzel olacak ve hiç kimse bizi yanlış noktalara götüremeyecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler