Çınarda çatışma: 1 ölü

Çınar ilçesinde köylüler arasında mera nedeniyle çıkan silahlı kavgada, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Çınarda çatışma: 1 ölü

DİYARBAKIR-Diyarbakır`ın Çınar ilçesinde mera anlaşmazlığı nedeniyle aileler arasında çıkan kavga silahlı çatışmaya dönüştü. Olayda bir kişi hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı.

TARAFLAR SİLAHLA ÇATIŞTI

Alınan bilgiye göre, önceki gün Çınar ilçesine bağlı komşu iki köyü olan Ağaçsever (Botıka) köyünden Özdemir ve Demir ailesi ile Kırkağaç (Mirmıla) köyü arasında bulunan merada hayvan otlatma yüzünden iki aileye mensup çobanlar arasında kavga çıktı. Dün karşılaşan aile fertleri yeniden tartışmaya başladı. Kısa sürede tartışma kavgaya dönüştü. Taraflara silahlara sarılınca kan aktı.

MERA KAVGASINDA KAN AKTI

Kavga sırasında vurulan 32 yaşındaki Hanifi Güçlü ambulansla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Güçlü, burada yapılan tüm müdahalelere kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralı Salih Güçlü ise tedavi altına alındı. Kavga nedeniyle taraflar arasındaki gerginlik devam ederken Jandarmanın yeni bir olay çıkmaması için her iki köyde de gerekli önlemleri aldığı öğrenildi. Cinayetle sonuçlanan mera kavgasıyla ilgili bazı kişiler gözaltına alınırken, soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz