CHP tabela partisine dönmüş halde

7 aydan beri büyük bir hesaplaşmanın yaşandığı Diyarbakır il teşkilatındaki belirsizlik eski yöneticilerin tepkisine yol açıyor.

CHP tabela partisine dönmüş halde

Kasım 2011’den beri il başkanının olmadığı CHP Diyarbakır teşkilatında kazan kaynamaya devam ediyor. Eski İl Başkan Yardımcısı Beşir İpekçi,genel merkezin inadı yüzünden partinin Diyarbakır’da tabela partisi haline geldiğine dikkat çekerek, belirsizliğin devam etmesi halinde bunun bedelinin ağır olacağını söyledi.

‘CHP TABELA PARTİSİ OLUYOR’

İpekçi,”1972’den beri partinin kayıtlı üyesiyim. CHP, Diyarbakır’da tarihin en kötü dönemini yaşıyor. Kasım ayından beri boşluk var. Dersim katliamı için özür dileyen eski il başkanı Muzaffer Değer’in görevden alınmasından sonra 7 aydır il başkanı yok. Diyarbakır üzerinde oyun oynanıyor. Birileri hayatını partiye veren insanları yok etmek istiyor. Ama biz bu oyunu bozacağız. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ,Kürt sorunu için kilit nokta olan Diyarbakır’da olanlara seyirci kalması veya yanlış yönlendirilmesi düşündürücüdür.” diye konuştu.

‘TANRIKULU BU İŞİN İÇİNDEDİR’

Genel merkezin kendine yakın bir yönetimi atamak istediğini anlatan İpekçi, 8 Temmuz’daki büyük kurultaya kadar sorun çözülmediği halde bunun bedelinin partiye ağır olacağı uyarısında bulundu. İpekçi,”Sezgin Tanrıkulu ‘Diyarbakır beni ilgilendirmiyor’ diyor. Ben buna inanmıyorum. Kendisi Diyarbakırlı ve bununla ilgilenmemesi mümkün değil. 8 Temmuz’da büyük kurultay var. Diyarbakır’daki sorun çözülmezse tabela partisi haline gelen parti Diyarbakır’da yok olacaktır. Bunun hesabını ne Kemal Kılıçdaroğlu ne Tanrıkulu ne de genel merkezde olup bu oyunun içinde olanlar veremez. Diyarbakır’ın kaderi şu an genel merkezin iki dudağı arasındadır. Genel Başkan kendisiyle görüştüğümüzde ‘gerekeni yapacağım’ demişti ama hiçbir şey yapmadı. Bence Kılıçdaroğlu’nu yanlış yönlendiren veya bilgilendirenler var.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz