Çatışmalar yoğunlaştı

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 2,5 ayına girerken Savaş ve Hasırlı mahallesinde çatışmalar yoğunlaştı. PKK'ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

Çatışmalar yoğunlaştı

Sur ilçesinde 2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar 77'inci güne girdi. PKK'lıların açtığı hendek ve kurduğu barikatların kaldırılması için çok sayıda güvenlik biriminin ortaklaşa düzenlediği operasyonda hemen hemen her gün çatışmalar yaşanıyor.

ÇATIŞMALAR YOĞUNLAŞTI

İlçenin 15 mahallesinden 6'sı olan Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş mahallesinde şu ana kadar çok sayıda barikat kaldırıldı ve bombalı tuzaklar imha edildi. Çatışmalar son günlerde daha çok Savaş mahallesinde yoğunlaştı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birlikler, Jandarma Özel Harekat timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı birlikleri, Polis Özel Harekat timleri, köy korucularının da katıldığı operasyonda çatışmalar, PKK’lıların ilk hendek ve barikatlar kurduğu Savaş mahallesinde yoğunlaştı.  Çatışmaların olduğu bölgelerden dumanlar yükseliyor.

ÜÇ GÜNLÜK OPERASYON

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin PKK'lılara yönelik düzenledikleri operasyonun bilançosu Diyarbakır Valiliği tarafından açıklandı. Merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde 3 gün boyunca yapılan operasyonlarda 2'si çocuk 6 kişinin gözaltına alındığı belirtilen valilik açıklamasında şöyle denildi:

ELE GEÇİRİLEN MUHİMMATLAR

"Operasyonlar kapsamında, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen metruk binalar ve boş alanlara yönelik olarak son üç gün içerisinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramalarda; 1 adet anti tank roket başlığı, 1 adet roketatar sevk başlığı, 1 adet roketatar motoru, 85 adet el yapımı bomba, 1 adet piknik tüpü içine hazırlanmış el yapımı bomba, 1 adet yangın tüpü içine hazırlanmış el yapımı bomba, 76 adet molotof bombası, 18 kutu torpil, 4 adet dolu havai fişek rampası, Çok miktarda molotof bombası ve el yapımı bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmiştir. Ayrıca ilimiz genelinde vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk eden, kamu düzenine zarar veren 2'si çocuk olmak üzere toplam 6 şahıs gözaltına alınmış, şahıslar ile ilgili yapılan adli tahkikat halen devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz