Çadırda yaşayan aileye yardım eli

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Susuz köyünde yaşayan Tayanmak ailesinin evi, bir süre önce yıkıldı. Aile, maddi imkânsızlıkları nedeniyle yeni bir eve çıkamazken, çadırda yaşamak durumunda kaldı. Ailenin feryadını duyan Silvan Muhtarlar Derneği, yardım kampanyası başlattı.

Çadırda yaşayan aileye yardım eli

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Susuz köyünde yaşayan Tayanmak ailesinin evi, bir süre önce yıkıldı. Aile, maddi imkânsızlıkları nedeniyle yeni bir eve çıkamazken, çadırda yaşamak durumunda kaldı. Ailenin feryadını duyan Silvan Muhtarlar Derneği, yardım kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde aile için inşaat malzemesi alındı. Kampanyayı sürdürüp, köydeki diğer yardıma muhtaç ailelere de destek olmayı hedeflediklerini belirten Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, “Geçen hafta başlattığımız kampanya üzerine, çadırda yaşayan bu ailenin haberini gören duyarlı bir vatandaşımız yardımda bulanabileceklerini söyledi. Bu duyarlı vatandaşımız 100 torba çimento ve 2 bin tuğla yardımı yaptı. Yapılacak kapı ve pencereleri de bir marangoz arkadaşımız üstlendi. Bu ailenin evini duyarlı vatandaşlarımız sayesinde bir an önce yapmaya çalışacağız” dedi.

Yapılan yardım sonrasında çok mutlu olduklarını belirten İhsan Tayanmak ise, “Bize bu yardımlar yapıldığı için çok mutluyuz. Evimiz ne kadar kısa sürede yapılırsa o kadar iyi olur. Eğer ev kışa kadar yapılmazsa ben kış mevsiminde bu çocukları nereye götüreyim. Bu köyde bize yardım edecek kimsemiz yok” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz