Bu okulda neler oluyor?

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesindeki Turgut Özal İlköğretim Okulu’nda yaşanan olaylar öğretmenleri okula gitmeme aşamasına getirirken, veliler de tedirgin. Pencereleri ızgara demirlerle kaplanan ve duvarlarında molotof izleri görünen okul,sık sık yaşanan saldırılardan dolayı eğitim yuvasından çok kapalı cezaevini andırıyor !.

Bu okulda neler oluyor?

Bu okulda neler oluyor. Öğretmenleri sürekli saldırıya maruz kalan, öğrencileri korku içinde okuyan ve velileri de tedirgin olan Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi’ndeki Turgut Özal İlköğretim Okulu’nda yaşanan olaylar ‘2 milyonluk metropol kentin göbeğinde ‘ yaşanan esareti ortaya koyuyor.

Son olarak geçtiğimiz Cuma günü 3 öğretmene ait özel araçların yakıldığı okula bir çok öğretmen tayin olmak istemiyor, çocuklarının yaşamından endişe eden veliler çocuklarını okuldan almayı ya da başka okula göndermeyi düşünüyor.

8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından açılan okul, bugüne kadar defalarca kundaklanırken,öğretmenlerin araçları benzinle yakıldı, hırsızlığa maruz kalan öğretmenler fiili ve sözlü saldırıların hedefi oldu.

BIÇAKLAMA,TEHDİT,KAPKAÇ!

 

Şehitlik Semti Ben-u Sen Mahallesi 208. Sokak'ta bulunan Turgut Özal İlköğretim Okulu’nun yaşadıkları bu kadar ile de sınırlı değil. Okulun hizmetli personeli 28 Eylül 2011'de okulun dış kapısı önünde, öğrenci olmayan şahıslar tarafından bıçaklanmıştı. Hizmetli personelin bu kişiler tarafından defalarca tehdit edildiği öğrenildi.

Kimliği belirsiz şahısların okula girmelerine engel olmak isteyen öğretmenler, sözlü ve fiili tacizlere uğruyor. Okulun iki öğretmeni 30 Eylül 2011'de okul bahçesinde taşlı saldırıya uğramıştı. Bazı bayan öğretmenlerin kapkaç edildiği, buna ve herhangi bir saldırıya maruz kalmamak için de okul durak arasında taksi tutup gidip geldikleri belirtiliyor.

OKUL DEĞİL SANKİ HAPİSHANE

 

Yarınların umudu çocukların okumasını istemeyen karanlık güçlerin okula verdiği zarar duvarlarda ve pencerelerde net olarak görülüyor. Saldırılara karşı pencereler demir ızgaralarla kaplanırken, duvarlardaki molotof izleri hemen kendini gösteriyor. Okulun bu hali bir eğitim yuvasından çok kapalı cezaevini andırırken,yaşanan bu tablo çevredeki esnafları ve öğrenci velilerini de isyan ettiriyor.

Okulun güvenlik kamerasının kayıtlarına göre Turgut Özal İlköğretim Okulu’nu hedef haline getiren provokatörler 3 kişi. Şehrin diğer noktalarında değişik zamanlarda gerçekleşen provokatif eylemlere katılarak vatandaşların canına,malına ve kamu mallarına zarar veren 1’i bayan 3 provokatörün yakalanmasına çalışılıyor. Ancak öğrenci velileri, okul için ek güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyor.

‘HALK OLARAK BUNA KARŞI ÇIKALIM’

 

Çevre esnaflarından Nazır Tan,yapılan saldırılara karşı devletten önlem almasını isterken,vatandaşlardan da birlik ve beraberlik halinde hareket ederek tepkilerini ortaya koymalarını istedi.

Tan,”Bunları kabul etmek mümkün değil. Öğretmen bizim çocuklarımızı yetiştiriyor, öğretmen bir ana bir baba gibidir .Öğretmenlerimize halk olarak biz sahip çıkmalıyız .Bu tür olayları kınıyorum .Şahsen ben görsem öğretmenlerimizin arabasına malına canına kastedenlerin elerini kırarım ama halk olarak bu tür öğretmenlere yapılan saldırılara birlik ve beraberlik içinde engel olmamız lazım.Duyarlı insanlarımızla bu işin üstesinden geleceğimize   inanıyorum .Yazık bu öğretmenlerimiz bizim çocuklarımıza ders veriyor kalkıp arabasını yakıyorlar .Öğretmenlere zara veriyorlar gözümüzle şahit olduk öğretmenlere bıçak çekip tehdit ediyorlar .Bırakın yabancı öğretmenleri bizim Diyarbakırlı öğretmenlerimiz bile bu okulda artık görev yapmak istemiyorlar niye bu olaylardan dolayı gerçekten çok yazık .Devlet bu işe bir çözüm bulsun. Gerekirse ek güvenlik önlemleri alınsın. Halk olarak bizim de bunlara karşı çıkmamız lazım.Sen kime saldırıyorsun,kimin okuluna zarar veriyorsun?.Bu öğretmenler de öğrenciler de okul da bizim.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz