Bitmeyen sorun elektrik

Diyarbakır’ın merkez ilçesi Bağlar’ın 5 Nisan Mahallesi’ne 3 günden beridir elektrik verilemiyor.

Bitmeyen sorun elektrik

Ayhan YAŞAR

DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın kış dönemindeki değişmez çilesi olan elektrik kesintileri devam ediyor. İsyanın adresi bu kez merkez Bağlar İlçesi’ndeki 5 Nisan Mahallesi’nin sakinleriydi. Mahalle halkının iddiasına göre mahallede 3 gündür elektrik yok ve yardım istemek için aradıkları DEDAŞ santrali cevap bile vermiyor.

Valiliğin açıklamasına göre programlı kesinti kapsamında günde 4 saat kesinti olacağı ifade edilmesine rağmen 3 gündür karanlıkta olduklarını belirten mahalle sakinleri,”Valilik ortalama günde 4 saat kesinti yaşanacağını belirtmesine rağmen biz her gün ortalama 8-10 saat elektrik yüzü göremiyoruz.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

‘ÇOCUKLARIMIZ ÖDEV YAPAMIYOR’

Yetkililerin kendilerini mağdur ettiklerine dile getiren mahalle sakinlerinden Cemil Gökalp," Evde yemek yapamıyoruz. Çocuklarımız ödevlerini yapamaz hale geldi. Bu çocukların vebalini kim ödeyecek?. DEDAŞ herkese aynı muameleyi yapmıyor. Çünkü biz, Bağlar halkının her gün en az 10 saat elektriği giderken neden başka yerlerin elektrikleri pek gitmiyor.” dedi.

Elektrik kesintilerini protesto eden ilçe sakinleri, elektrik kesintilerine çözüm bulunmazsa eylemlerinin artarak devam edeceğini sözlerine eklediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler