Biten’e yeni görev

Dr. Aziz Alper Biten Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İşler Genel Müdürlük görevine getirildi. AK Parti’den 28. Dönem Diyarbakır Milletvekili Adayı olan Biten, kısa süre önce Ankara Beytepe Şehit Murat Erdi Eker Devlet Hastanesine Başhekim olarak atanmıştı. Biten’in atanması Diyarbakır’da sevinçle karşılandı.

Biten’e yeni görev

Diyarbakırlı Dr. Aziz Alper Biten, Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İşler Genel Müdürlük görevine atandı.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

Uzun yıllardır Sağlık Bakanlığının bir çok kademesinde üst düzey bürokrat olarak görev yapan Biten, 28. Dönem Milletvekilleri seçimlerinde, Ak Parti’den Diyarbakır Milletvekili adayı olmuştu. Diyarbakır’ın sevilen bürokratı Biten, seçim sonrası kamudaki görevine döndü.

BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN ATAMA

Ankara Beytepe Şehit Murat Erdi Eker Devlet Hastanesine başhekim olarak atanan ve bir süredir bu görevini yürüten Biten, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tarafından, Bakanlık bünyesinde bulunan Avrupa Birliği ve Dışişler Genel Müdürlük görevine getirildi. Biten’in ataması Diyarbakır’da sevinçle karşılandı.

BİTEN GÖREVİ DEVİR ALDI

Biten dün düzenlenen görev devir-teslim törenin ardından, yeni görevine start verdi. Biten görevi Engin Karabaş’tan devir alırken, törene Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz da katıldı. Yılmaz Biten’e yeni görevinde başarılar diledi.

BİTEN’İN ÖZGEÇMİŞİ

1982 yılı Diyarbakır doğumlu olan Dr. Aziz Alper Biten Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.

Sağlık Bakanlığının personel istihdamı, planlaması ve atamalarına ilişkin yenilikçi projelere imza atmış, Dünya Sağlık Örgütüyle proje çalışmalarında bulunmuştur.

“Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı” basılı yayınına katkıda bulunmuş, “Sağlıkta İnsan Kaynakları 2023 Vizyonu” basılı yayınında denetleyici olarak görev almıştır.

Dr. Aziz Alper Biten sırasıyla; Sorumlu Hekimlik, Sağlık Grup Başkanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Koordinatörlük, Bakan Yardımcılığı Danışmanlığı ,İnsan Kaynakları Planlama ve Kura İşleri Daire Başkanlığı ve Sağlık Bakanı Danışmanlığı görevlerinde çalışmıştır.

İleri seviye İngilizce, orta seviye Arapça bilmektedir.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler