Bayram izninde bile çalıştırdılar

Hizmet İş Sendikası Başkanı Kahraman- Bağlar Belediyesi yönetiminin, 9 günlük bayram tatili kararına uymayarak, mobing uyguladığı işçileri, kaldırım işinde çalıştırdığını söyledi.

Bayram izninde bile çalıştırdılar

Son günlerde işçi kıyımları ve ağır mobing uygulamalarıyla gündemden düşmeyen merkez Bağlar ilçe belediyesi, bu kez de hükümetin 9 günlük bayram tatili kararını hiçe sayarak, Fen işleri Müdürlüğüne sürülen kimi işçileri, 45 derece sıcağın altında kaldırım çalışmalarında, görevlendirdi.

İDARİ İZİNLERİ BİLE HİÇE SAYDILAR

Belediye yönetimi tarafından belediyenin basın birimindeki görevinden alınarak taş döşeme işine verilmesi Türkiye'nin gündemine oturan, Gazeteci Saffet Azbay'ında aralarında bulunduğu kaldırım çalışmalarında görevli işçileri ziyaret eden Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman yaşananlara tepki gösterdi.
Kahraman, ,”Hükümetin 9 günlük tatil kararına uymayarak bu insanları bayram izninde bu şartlarda çalıştırmayı merhamet ve vicdan sahibi hangi insan kabul edebilir. Aynı zamanda sendikamızın üyesi olan ve 30 yıllık gazetecilik mazisi nedeniyle herkes tarafından sevilen Saffet Azbay'a destek vermek için geldik. Dik duruşunu takdir ediyor ve destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler