Başbakan müjdelerle gelecek

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı, 2 Haziran’daki il kongresi için Diyarbakır’a gelecek Başbakan Erdoğan’dan Kürt sorunu için yeni mesajlar beklediklerini söyledi. Advan, hükümetin Diyarbakır’ı kalkındırmak için özel gayret sarf ettiğini de bildirdi.

Başbakan müjdelerle gelecek

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Haziran’da yapacağı ziyareti değerlendirdi. Erdoğan’ın il kongrense katılmak üzere geleceğini belirten Advan, başta Kürt sorunu olmak üzere bölgenin kalkınması için yeni somut mesajlar beklediklerini ifade etti.

Advan,"Başbakanımız, 2005'de Diyarbakır'a gelişinde Kürt sorununa değindi. 2011'de de dev yatırım projelerini başlamasını müjdeledi. Başbakanımızın 2 Haziran'daki kongremize katılması kesinleşti. Bu gelişinde de birçok müjdeyle geliyor. Kürt sorunu silahlı yöntemlerle çözülmeyeceği apaçıktır. Bu gelişinde Kürt sorunun çözümüyle ilgili müjde vermesini bekliyoruz. Ayrıca istihdam ve ekonomi yatırımlarıyla ilgili müjdeler de verecek, açılışlar yapacak." dedi.

‘3 MİLYAR KAYNAK AKTARILDI’

Ak Parti İl Başkanı Advan, geçen yıl Diyarbakır'dan alınan verginin 500 milyon lira olmasına karşın 3 milyar liralık kaynak aktarıldığını da bildirdi. Advan,”Diyarbakır, AK Parti iktidarında çok önemli kazanımlar elde etti. İşte bunlardan biri de 4 Mayıs’ta temeli atılacak Silvan sulama projesidir. Bunun dışında Diyarbakır’a 250 milyon TL’lik spor kompleksi ve 30 bin kişilik stat yapılıyor. Tarım ve hayvancılıkta çok önemli yatırımlar yapıldı. Bu konuda bir çok il bizi örnek alıyor. Şehir içinde karayolları tarafından 12 köprülü kavşak yapılacak. Havaalanı Diyarbakır’a yakışacak seviyeye getiriliyor. Otoban ve duble yollar kısa zamanda tamamlanacak. Sağlıkta ve eğitimde cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımları gerçekleştirildi. Geçen yıl 500 milyon TL vergi alınmasına rağmen hükümet Diyarbakır’a 3 milyar kaynak aktardı. “ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz