Bağlar'da Yeşil Kuşak Çalışmaları Hız Kazandı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar Belediyesi'nin en büyük projelerinde biri olan Yeşil Kuşak Projesi çalışmaları, baharın gelmesiyle hız kazandı.

Bağlar'da Yeşil Kuşak Çalışmaları Hız Kazandı

Yeşil Kuşak Projesi, Urfa Yolu'nda bulunan Ayşe Şan Parkı'ndan başlayarak DSİ eski açık kanalı boyunca devam edip, eski Urfa Yolu'na kadar toplam 480 dönümlük bir alanda uygulanacak. Alanın genişliğinden dolayı proje Bağlar Belediyesi tarafından 7 alt projeye ayrıldı ve bu çerçevede çalışmalara başlandı. Proje çalışmalarına başladıklarını belirten Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Nimet Taş, Yeşil Kuşak Projesi'nin ilk 4 etabını 2012-2013 yılında tamamlayıp halkın hizmetine sunacaklarını belirtti.

YEŞİL-KUŞAK ÇALIŞMASI

Taş, "Bu projemizi etaplar halinde yapmaya başladık. Yeşil Kuşak Projesi'nin 1. etabı olan Ayşe Şan Parkı ile Yeni Hal arasındaki kısmı bu yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Yine 3. etap projemiz olan Göletli Parkımızı bu yaz sonunda hizmete sunacağız" dedi. Taş, geçen yıl başladıkları bazı projelerinin de devam ettiğini ve bu yıl yeni projelere başlayacaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz