Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, çevreye ve insan sağlığına zarar veren, yok olması yüzlerce yıl alan atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak için başlattığı Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme Kampanyası’na devam ediyor.
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile yılda bir yapılan sözleşme ile Büyükşehir Belediyesi, kentte atık pillerin geri dönüşüme kazandırılması için 15 Ekim 2015’te merkez ve ilçelerde bulunan 60 anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselerde çalışma başlattı. Kampanyanın yaygınlaştırılması için okullarda toplantılar düzenleyen ve pillerin zararlarını anlatan broşürler, atık pil toplama kutuları dağıtan ekipler, 30 Nisan’da kampanyanın sona ermesiyle, okullardaki pilleri toplamaya başladı. Tutanak karşılığı teslim alınan atık piller, geri dönüşüme gönderilmek üzere Çöp Aktarma İstasyonu’nda toplandı.
Dereceye girecek okullara ödüller verilecek
Büyükşehir Belediyesi ve TAP, 60 okulda atık pillerin toplanması ardından öğrenci sayısı ve toplanan pil miktarına göre dereceye girecek okullara çeşitli ödüller verecek. Ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kampanyaya katılan tüm okullara teşekkür belgesi takdim edecek.
1,5 ton atık pil toplanması bekleniyor
Okullarda ve çeşitli kamu kuruluşlarında başlatılan Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme Kampanyası, dördüncü yılına girerken, kampanyanın ilk 3 yılında toplam 3 ton 324 kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. Bu yılki kampanyada ise yaklaşık 1,5 ton atık pil toplanması bekleniyor.
Kaynak: Diyarbakır Söz