Anlı ve Vekiller Silvan’da!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, HDP Diyarbakır milletvekilleri ve parti yöneticileriyle Silvan’a giderek incelemede bulundu. Mahalle sakinleri ve esnafları dinleyen Eş Başkanlar ve milletvekilleri, olaylar sırasında yaşamını yitiren Serhat Binen’in ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Anlı ve Vekiller Silvan’da!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, İdris Baluken, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek ve belediye meclis üyeleriyle Silvan’a giderek, incelemelerde bulundu.

Evlerin, işyerlerinin, arabaların patlamalar ve çatışma nedeniyle yanarak tahrip olduğu Silvan’da, savaştan çıkmış bir görüntüyle karşılaşan Eş Başkan Anlı, milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek ve meclis üyeleri, ilk olarak Silvan Belediyesi’ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Belediye Eş Başkanı Yüksel Bodakçı’nın gözaltına alınması nedeniyle Eş Başkan Mehmet Şah Teke’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunan Anlı, HDP’li vekiller ve parti yöneticileri, daha sonra Silvan’da bulunan HDP Diyarbakır milletvekili Çağlar Demirel’den olaylarla ilgili bilgi aldı.  Ardından yaşanan olaylarda açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 18 yaşındaki Serhat Binen’in ailesine taziyede bulundular.

Mahalle sakinlerini dinlediler

Taziyede konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, 90’lı yıllarda Diyarbakır’ı, Lice’yi ve Silvan’ı teslim almaya yönelik konseptin tekrarlandığını ifade etti. Baluken, “24 Temmuz’dan itibaren tüm Kürt halkının iradesi kırılmaya çalışılıyor. İmralı heyeti olarak son Dolmabahçe mutabakatında gelinen nokta ve yine izleme heyetinin oluşturulması için defalarca kamuoyuna açıklamalarda bulunduk. Tüm Ortadoğu ve Türkiye’de barışın kalıcılaşması için İmralı’da anlaşmaya vardık. Eğer bu anlaşmaların gereği yerine getirilmiş olsaydı, bugün anaların gözyaşları olmayacaktı ve genç bedenler toprağa verilmeyecekti. Maalesef o anlaşma için karşımızda bizlere söz verenler seçim sürecinde o anlaşmayı boşa çıkarmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar.” diye konuştu. Baluken, “Bugün büyük bir acıyı yaşamamıza rağmen yeniden ısrarla barıştan bahsediyoruz.” dedi.

Taziye ziyaretinden sonra olayların yoğun şekilde yaşandığı Mescit, Tekel,Selahattin ve Konak mahallelerine geçen Eş Başkan Anlı, HDP’li milletvekilleri ve parti yöneticileri, olaylarda zarar gören esnaf ve mahalle sakinlerini dinledi.

Esnaf yaşananlara tepki gösterdi

İncelemelerde bulunan heyete, elindeki roket mermisini gösteren mahalle esnafı, yaşananlara tepki gösterdi. Ziyaret esnasında güvenlik güçlerinin mahalle içine iş makineleri ve zırhlı araçlarla girmesi halkın tepkisine neden olurken, 4 No lu Sağlık Ocağı civarında oturan ve adını vermek istemeyen bir mahalle sakini, heyete şunları söyledi: “Çok kötü şekilde muamele gördük. Ailelerimizin yanında onurumuz ayaklar altına alındı. Olaylar sona erdikten sonra güvenlik güçleri tekbirler getirdikten sonra İstiklal Marşı okudular ve sevinçlerini 15 dakika havaya ateş açarak kutladılar.”

Çocuklar barış istediler

Yaşanan olayların son bulmasını isteyen çocuklar, evlerinin camlarına “Savaşa Hayır” ve “Barış İstiyoruz” yazılı dövizler astılar, ayrıca isteklerini sözlü olarak Eş Başkanlara ve milletvekillerine ilettiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz