Aksoy; Bayram Dayanışma Günüdür

İl Valisi Hüseyin Aksoy, Ramazan Bayramı dolaysıyla mesaj yayımladı. Aksoy mesajında, Bayramın barış ve kardeşlik olduğu vurgusuna dikkat çekerek, "Bayram dayanışma günüdür" dedi.

Aksoy; Bayram Dayanışma Günüdür

Aksay mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Bayramlarımız; sevginin, hoşgörünün, barışın, dostlukların, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik ve hoşgörü duyguları ile sevinç ve mutluluğun paylaşılarak çoğaldığı önemli günlerdir. Bu özellikleri ile insan olmanın yüceliğiyle birleşen bayram sevinçlerimiz geleceğe yönelik umutlarımızı yeşertmekte, birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirmektedir.

         Manevi değerleri özünde barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan bu bayram, ibadet olmanın yanı sıra, özellikle yardımlaşmayı ve paylaşmayı da simgeler. Ramazan ayında verilen fitre ve zekât ile varlıklı kişilerin yoksulları hatırladığı, milletimizin manevi değerlerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneği bayram günleridir.

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA

        Bayramlar, yardımlaşma ve dayanışmayı arttırdığı gibi, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına da önemli bir vesile olur. Bu nedenle bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her gününe yaymalıyız

       Bayram günlerinde sevinmek kadar sevindirmek de çok önemlidir. Bu özel günleri fırsat bilerek büyüklerimizin, yaşlılarımızın, muhtaç, yoksul ve kimsesiz durumda bulunan, hasta olan her yaştaki vatandaşlarımızın ziyaret edilerek hatırlanması, onlara yalnız olmadıklarını hissettireceği gibi bizim de manevi duygularımızı güçlendirecektir. Bu nedenle, fert ve toplum hayatında önemli bir yeri bulunan bayramları, anlamına uygun biçimde yaşamalı ve yaşatmalıyız.

         Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa, ülkemize ve ilimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileği ile bayramınızı en içten duygularla kutlarım.

Vali Hüseyin AKSOY

Kaynak: Diyarbakır Söz