Aile: Failleri Parti içinde

Söz'e konuşan Ak Partili Aydın'ın Kızkardeşleri; ”Kardeşimizin katilleri arti’nin içindedir. Başbakan sesimizi duysun. Anlatıldığı gibi enseden değil yüzünden vurulmuş. Kardeşimiz sırlarının ortaya çıkmaması için, öldürüldü"

Aile: Failleri Parti içinde

Geçen hafta evine giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Kayapınar İlçe Teşkilatının Basın ve Tanıtım Bürosunun gönüllü çalışanı Umut Aydın cinayetinin "sır perdesi" henüz aralanmazken, şok denilecek iddialar gündeme gelmeye başladı.

                          

AYDIN AİLESİ SÖZ'E KONUŞTU

Kapılarını Diyarbakır Söz’e açan Umut Aydın’ın ailesi cinayetin perde arkasıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Cinayetteki sır perdesinin aralanmasını sağlayacak ifadeler kullanan Umut’un kız kardeşleri Çiğdem Yıldız ve Sevgi Yoldaş, kurşunların  parti yöneticileri ve emniyetin açıkladığı gibi enseden değil yüzüne sıkıldığını ifade ettiler.

Acılı kardeşler, ”Ağabeyimiz Gaziler’de kredi ile aldığı yeni eve taşınmıştı. Akşam eve giderken önünü kesen kişilerin kurşunlarına hedef oluyor. Yüzüne 4 kurşun sıkılmış. Otopsi raporunda aksi iddia edilirse mezarı açtırırız. Gerçeklerin örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz” dediler.

KARDEŞİMİZ SUSTURULDU

Ağabeylerinin AK Parti Diyarbakır teşkilatında önemli bir görevde bulunan kişi ve kişiler tarafından öldürtüldüğünü iddia eden Çiğdem Yıldız, Umut’un önemli bir sırrı bildiği için susturulduğunu öne sürdü. Yıldız,”Ağabeyimiz namazında niyazında olan biriydi. Partiye çok emek verdi. Kimseyle sorunu yoktu. 7’den 70’e kadar herkes severdi. Biz katilleri biliyoruz. Azmettirenleri de biliyoruz. Aslında emniyet ve parti yönetimi de biliyordu. Parti yönetimi olayın üstünü örtbas etmek istiyor. Umut’u susturdular, bizi de susturmak istiyorlar ama başaramazlar. Kimseden korkmuyoruz.

‘BAŞBAKAN SESİMİZİ DUYSUN’

Sayın Başbakan 2 Haziran’da Diyarbakır’a gelecek. Sesimizi duysun. Aynı adamın adamları daha önce kardeşimi defalarca tehdit etti, dövdü ve hatta ağzına silah dayadı. Bu olaylardan birine Cuma İçten şahit oluyor. Gerekeni yapacağını söylüyor ama buna rağmen ağabeyim birkaç gün sonra vuruluyor. O kadar partiye bağlı biriydi ki bunlardan şikayetçi bile olmadı. 11 aylık bebeği vardı. Ağabeyimden ne istediler?“ ifadelerini kullandı.

‘CİNAYET TERÖR EYLEMİ DEĞİL’

Olayın terör örgütü ile ilişkilendirilmek istenerek katillerin korunmaya çalışıldığını anlatan Umut’un diğer kız kardeşi Sevgi Yoldaş ise adli süreçle ilgili endişelerini de dile getirdi. Partinin içindeki insanların olayla ilgili bilgi sahibi olduğunu fakat cinayetin arkasındaki kişilerin gücünden korktukları için gerçeği açıklamaktan çekindiğini dile getiren Yoldaş,”AK Parti yöneticileri neden korkuyor?. Ağabeyim anlattıkları gibi gönüllü çalışan değil bizzat oraya emek veren ve partide odası bile olan biriydi. Gerçekleri başbakandan saklamaya çalışıyorlar. Örgütle ilişkilendirmek saçmalıktır. Amaçları gerçekleri ve hedefi saptırmaktır. Sayın başbakana sesleniyoruz;olaya el koyun ve üstü örtülmesin. Ağabeyim defalarca tehdit edildi, dövüldü. Ağzına silah bile dayadılar.

‘PARTİLİLER BİLİYOR AMA ÇEKİNİYOR’

Partidekiler çok şey biliyor. Vicdanlarını dinlesinler ve gerçeği anlatsınlar. Olay 1-2 kişiye mal edilerek kapatılmasın. Arkasında büyük organizasyon var. İsminin başı adalet olan bu parti adaleti sümenaltı etmesin. Biz de bu partiye gönül verdik. Katilleri korumasınlar ki zararı parti görmesin,bizim de en azından acımız hafiflesin. Kardeşim onu öldürtenlerin bir sırrını biliyordu ki bu vahşeti yaptılar. Yoksa başka ne olabilir ki?. Bizim tek umudumuz başbakan ve adli makamlardır. Başbakana sesimizi duyurmamız için onurlu basın kuruluşlarına ihtiyaç var. Bu anlamda Söz ailesi ve Ömer Büyüktimur’a güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA BULUNUYOR

Öte yandan, Aydın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamlı devam ederken, iki kişinin gözaltında olduğu bildirildi. Bir Temizlik firmasının sahibi ile çalışanının olduğu öğrenilen iki kişinin, cinayetle bağlantıları derinleştirilerek araştırılırken, olayla ilgili basına kapsamlı açıklamanın yapılacağı öğrenildi. Gözaltındaki kişilerin, AK Parti'ye yakın kişiler olduğu öne sürülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler