Ağabeyi için nöbete geldi

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin nöbeti, 535'inci günde de sürüyor.

Ağabeyi için nöbete geldi

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin nöbeti, 536'inci günde de sürüyor. Aile sayısı, Siirt'in Şirvan ilçesi Ormanbağ köyünde, 8 yaşında çobanlık yaparken PKK tarafından kaçırılan ağabeyi Ekrem için gelen Erdal Şeflek ile 206 oldu. 

'ASKER OLMAK İSTİYORDU'

Şeflek, 1994 yılında kaçırılan ağabeyini hayal meyal hatırladığını, kaçırıldığını duyan annesinin çığlıklar atıp, bayıldığını hatırladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Sağ mı, ölü mü; hiç haberimiz olmadı. Eğer yaşıyorsa annem- babam yaşlı, gelsin artık. Bu hasret son bulsun. Eğer ölmüşse de bilelim. Bu iki yaşlı insanın hakkıdır bu. Artık ağladıkları ve üzüldükleri yeter. Onca senedir bu acıyı çekiyorlar. Fotoğraftaki de bizim oradaki jandarma karakoluna arkadaşlarıyla bayramlaşmaya giderken çekilen fotoğrafı. Başında asker şapkası da var. Zaten derdi asker olmaktı. Annemize sürekli büyüyünce asker olmak istediğini söylerdi. Asker sevgisi olan bir çocuktu. Zorla kaçırdılar. Hayvanlarla beraber kaçırdılar. Yaklaşık 900 küçükbaşı kaçırdılar. 350 veya 400'ünü de katlettiler. 7-8 yaşındaki bir çocuğun kaçırılmasından bahsediyoruz. Bunlar cani ve insanlıktan nasibini almamışlar. Hayal meyal hatırlıyorum. Bulanık bir hava vardı. Yağmurluydu galiba. Annem ağlayarak, çığlıklarla bayıldı. Babamın sinirden deliye döndüğünü hatırlıyorum."

Öte yandan, oturma eylemi yapan aileler, üzerinde Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara'da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak şehit edilen Türk vatandaşlarının fotoğrafının bulunduğu, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı afişi HDP il binasına astı. Aileler ayrıca şehitlerin isimlerini tek tek okuyarak terör örgütü aleyhine slogan attı.

Kaynak: Diyarbakır Söz