40 günlük babaydı!

Diyarbakır'da şehit olan özel harekat polisi Akın Bayram'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlanırken, şehidin 40 günlük bebeği Yiğit Efe evden ilk defa babasının cenazesine katılmak üzere dışarı çıkarıldı.

40 günlük babaydı!

Kulp ilçesi kırsalında terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda, top silahının kazayla patlaması sonucunda şehit düşen polis memuru Akın Bayram (40) için Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın katılımıyla Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Polis memuru Akın için Emniyet Müdürlüğü Hava Filo'da tören yapıldı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, törende yaptığı konuşmada, Kulp ilçesi Şenyayla mevkisinde operasyonel faaliyetler sırasında Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Bayram'ın ağır yaralandığını, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şahadet mertebesine ulaştığını söyledi.

ŞEHİT POLİSE SON GÖREV

Büyük bir aile olan teşkilatlarının acı günlerden birini daha yaşadığını anlatan Sağlam, devletin bekası, milletin selameti için kahramanca görev yapan aziz şehidin kendisine emanet edilen vatanı uğruna hiç düşünmeden canını feda ettiğini, vatan ve millet sevgisinin her şeyin üstünde olduğunu gösterdiğini belirtti.

 

TÖRENDE DUYGULU ANLAR

Sağlam, şöyle dedi: ''Aziz şehidimiz vazifeni kutsal bildin, kahramanca gittin. Sen rahat uyu. Şu anda üzerine örtülü şanlı bayrağımıza yakışır şerefinle görevini ifa ettin ve mertebelerin en yücesine eriştin. Geride bıraktığın ailen, evlatların bizlere emanet. Gözün arkada kalmasın. Şer odakları şunu bilmelilerdir ki; bu topraklar üzerinde birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere karşı kararlı mücadelemiz devam edecek. Huzur bozucu hainlerin oyunları bozulacaktır. Bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.''

40 GÜNLÜK BEBEK EFE

Törende, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Vali Mustafa Toprak, kurum temsilcileri, askeri erkan, şehit Bayram'ın yakınları hazır bulundu. Bölgenin adetlerine göre yeni doğan çocuklar 40'ı çıkmadan dışarı çıkarılmazken, şehit Akın Bayram'ın 40 günlük olan bebeği Yiğit Efe, ilk defa babasının cenazesine katılmak üzere dışarı çıkarılıp tören alanına getirildi. Tören boyunca kundakta bayan özel harekat polislerinin kucağında bekleyen 40 günlük Yiğit Efe, babasının cenazesi ile birlikte tören alanından kalkan helikoptere bindirildi. Biri 8 yaşında, diğeri 40 günlük olan iki çocuk babası Akın Bayram'ın cenazesine katılan silah arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Akın Bayram'ın eşi, oğlu Tayfur ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Ayakta durmakta zorlanan Filiz Bayram, eşinin tabutuna sarılarak, ''Vah Akınım, bu günlerim nasıl geçer. Yetimlerim. Evlatlarım'' diye ağıt yaktı.

Törenin ardından Bayram'ın cenazesi memleketi Ordu'ya gönderildi.   Diyarbakır Valiliği, Kulp'taki operasyon sırasında 1 polis memurunun şehit olması, 3 asker ve 1 korucunun yaralanmasıyla sonuçlanan olayın, ''top silahının ateşlenmesi sırasında meydana gelen kazai basınç ve patlamadan'' kaynaklandığını bildirmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler