27 'küpeli' tutuklandı

Diyarbakır merkezli 11'de gerçekleştirilen "Nitelikli Küpe Dolandırıcılığı" operasyonunda gözaltına alınan 51 kişiden 27'si tutuklandı. 26 kişinin de yakalanmasına çalışılıyor.

27 'küpeli' tutuklandı

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde, ortaya çıkan "Sahte küpeve hayan sevk işlemlerindeki usulsuzluklarle" ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 11 il'de gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 51 kişiden 27'si tutuklandı. Aranan 26 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.  Sahte küpe takarak kamu kurumlarını 11 milyon zarara uğrattıkları belirlendi.

KÜPE VURGUNU SORUŞTURMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 11 ilde hayvanlara sahte küpe takan, aşı uygulama ve sevk işlemlerinde usulsüzlük yaparak kamu kurumlarını 11 milyon lira zarara uğrattığı belirtilen kişilere yönelik, Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personellerin de aralarında bulunduğu, 77 kişiye yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı.

Diyarbakır merkezli 11 İl'i kapsayan ve aralarında 14 kamu görevlisinin bulunduğu şahıslarla ilgili geçtiğimiz Cuma günü kapsamlı gözaltı operasyonu gerçekleştirildi. Devleti 11 milyon lira civarında "nitelikli dolandırıcılık" kapsamında dolandıran kişilerden gözaltına alınan 51 kişi önceki gün geniş güvenlik önlemleri altında, İl Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından Diyarbakır Adliyesine sevk edildi.

27 ŞÜPHELİ KİŞİ TUTUKLANDI

Dün sabah saatlerine kadar savcılıkta ifadeleri alınan şühelilerden 7'si savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 44 kişi ise tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakim, 27 kişiyi “nitelikli dolandırıcılık” suçundan haklarında tutuklama kararı verdi. 17 kişi de "adli kontrol şartıyla" serbest bıraktı. Tutuklanan kişiler cezaevine gönderilirken, haklarında gözaltı karara çıkarılan ve bulundukları adreslere yapılan baskında bulunmayan 26 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor. Soruşturma kapsamının genişletildiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler