19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Bingöl'de kutlandı

Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Bingöl'de kutlandı

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Anıt Park'ta başlayan törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Valilik önünde devam eden törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Uslu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Etkinlikte, halk oyunları, arbane, karate, tekvando ve jimnastik gösterisi yapıldı, öğrenciler tarafından şiir ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu.
Jimnastik gösterisinin ardından bir sporcu öptüğü Türk bayrağını Vali Ali İhsan Su'ya sundu. Vali Su da bayrağı öperek teslim aldı.
Etkinlikte, zeybek oynayan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı yunus ekibi, oyunun sonunda Türk bayrağı açtı.
Yunus ekibi, Türk bayrağı taşıyan milli sporcularla motosikletleriyle geçiş yaptı.
Vali Su, törenin sonunda farklı branşlardaki milli sporculara ödül verdi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Uslu, Vali Su'ya 21 numara yazılı milli takım forması hediye etti.
Su, daha sonra meydanda gençlik merkezleri tarafından açılan stantları gezdi, sporcularla bilek güreşi yaptı, penaltı ve basket attı.
Törene, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Emine Akın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, vali yardımcıları, kaymakamlar, askeri erkan, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MARDİN

Merkez Artuklu ilçesindeki 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı etkinlikte, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekibi, tekvando, karate ve wushu takımları gösteri yaptı, koşu yarışması düzenlendi.
Vali Tuncay Akkoyun, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
Törene, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, kurumlar siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BATMAN
Batman Millet Bahçesi'nde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Etkinlikte, şiir okundu, halk oyunları ekibi, tekvando, karate ve wushu takımları gösteri sundu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperkin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Törende, dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
Törene, Batman Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, kurum amirleri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SİİRT

Siirt'te, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
1500 Kişilik Yeni Spor Salonu'nda devam eden törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.
Törende, şiir okundu, jimnastik, tekvando, judo ve halk oyunları gösterisi yapıldı.
Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Vali Kemal Kızılkaya tarafından ödülleri verildi.
Törene, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Hüseyin Altınışık, Siirt Belediye Başkan Vekili Abdullah Çetin, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, kamu kurum ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BİNGÖL 
Bingöl'de, Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikte, sporcular ve halk oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Törende, Vali Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporculara ödül verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Çok Okunan Haberler