Patlamanın ardından Diyarbakır Havalananında da alarm durumu

Ankara Kahramankazan’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tesisine düzenlenen terör saldırısının ardından Türkiye'deki havalimanlarında turuncu alarm durumu verildi.

Patlamanın ardından Diyarbakır Havalananında da alarm durumu

Ankara'da gerçekleşen TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla güvenlik önlemlerinin arttırıldığı açıklandı. Bu kapsamda Diyarbakır Havalimanı Müdürlüğü dahil Türkiye’deki tüm havalimanlarında güvenlik komisyonları acil toplandı.Bu kapsamda Diyarbakır Havalimanı Müdürlüğü dahil Türkiye’deki tüm havalimanlarında güvenlik komisyonları acil toplandı.

TURUNCU ALARM HANGİ DURUMLARDA VERİLİR?

Havalimanı dışında bir olay yaşandığında ya da terör eylemlerinin yakın zamanda meydana gelmesinin muhtemel olduğuna dair istihbarat alındığında uygulanır.

Turuncu alarm, olası terör saldırılarına karşı alınan önlemler çerçevesinde uygulamaya konuldu. Havalimanlarında güvenlik kontrollerinin sıkılaştırılacağı ve gerekli önlemlerin alınacağı belirtiliyor. Bu durum, yolcuların ve hava trafiğinin güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler