DEM Parti Van Milletvekili Kaçmaz, "Diyarbakırlı Rojin'in ölümü intiharla kapatılamayacak bir meseledir!"

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, cansız bedeni Van Gölü kıyısında bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin "Bu dosya 'intihar' denilerek kapatılamaz." ifadesini kullandı.

DEM Parti Van Milletvekili Kaçmaz,

Sayyiğit, kaybolduktan 18 gün sonra Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'le ilgili yürütülen soruşturmayı değerlendirdi.

CANSIZ BEDENİ BULUNMUŞTU

Rojin'in ailesiyle bağı ve kaybolduğu günkü davranışları incelendiğinde şüpheli bir durumun göze çarpmadığını dile getiren Sayyiğit, "Böyle bir vakada aslında saatler değil dakikalar bile kritikken, ailesine bir gün sonra haber veriliyor; kolluk güçlerine geç bilgi aktarılıyor; havanın kararmasıyla arama çalışmaları durduruluyor. Olayın başından sonuna kadar söz konusu vaka intihar ön kabulüyle ele alınıyor. Kamuoyuna da sıradan bir intihar vakası olarak yansıtılmaya çalışıldı." diye konuştu.

ŞÜPHELİLERİN ÜZERİNE GİDİLMEDİ

Olaya yönelik şüphelilerin üzerine gidilmediğini, arama kurtarma çalışmalarının etkin bir şekilde gerçekleştirilmediğini ileri süren Sayyiğit, genç kızın bedeninde darp izlerinin olduğunun bilindiğini belirterek, "Rojin Kabaiş dosyası 'intihar' denilerek kapatılamaz. Biz kadınlar, buna asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Haber: Emre ATEŞ 

Kaynak: Diyarbakır Söz