Diyarbakır Valisi Amedspor'a müjdeleri peş peşe sıraladı: Amedspor artık kendi evinde oynayacak, çim sorunu çözülüyor... Detaylar haberimizde

Diyarbakır'ın futboldaki güçlü ismi Amedspor sezon başından beri saha zemininin oyuna hazır olmadığı gerekçe gösterilerek deplasmanda veya komşu illerin sahasında futbol müsabakalarına katılmak zorunluluğu Diyarbakır Valiliğinde gerçekleşen Sur Kültür Yolu Festivalinin de gündem maddelerinden biri olurken Vali Murat Zorluoğlu Amedspor ekibi ve sevenlerine müjdeleri peş peşe sıraladı.

Diyarbakır Valisi Amedspor'a müjdeleri peş peşe sıraladı: Amedspor artık kendi evinde oynayacak, çim sorunu çözülüyor... Detaylar haberimizde

Diyarbakır'ın futboldaki güçlü ismi Amedspor, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu tarafından müjde yağmuruna tutuldu.

Sur Kültür Yolu Festivali öncesi yapılan kahvaltılı basın toplantısında gazetecilen sorularını cevaplayan Vali Zorluoğlu Amedspor'un saha sorununa değindi.

BU TÜR BİR SAHADA OYNANACAK MÜSABAKA KABUL EDİLEMEZ

Gerçek anlamada zeminin futbol oynamaya müsait olmadığını aktaran Diyarbakır Valisi, "Müsabakalar öncesi futbol zeminin hazırlanarak müsabakalara hazır hale gelmesi için Gençlik Spor İl müdürlüğümüz ve valiliğimiz bir süreç başlattı. Fakat ilk maça geldiğimizde baktık ki bu süreç çok da başarılı olmadı ve ilk maçtan itibaren saha zemininin çok da futbol oynamaya müsait olmadığı görüldü.Bu tabii ki kabul edilebilir bir şey değil. Neticede bu konuya biz de müdahil olduk ve kabul edilebilir bir şey değil. Gençlik Spor Bakanlığı tarafından Ankara'dan heyet geldi yapılması gereken çalışmalara yönlendirilmesi adına uzmanlık desteği de sağlandı.

AMEDSPOR İÇİN HİBRİT ÇİM ÇALIŞMASI YOLDA 

Malumunuz bu hafta bir milli maç arası var sonra da Amedsporumuzun deplasman maçı var. Sanıyorum ki ilk maç 27 Ekim'de bu zamana kadar tüm şartları hava koşullarını düşünüp yoğun gayretlerle sahanın hazır hale geleceğini düşünüyoruz. Saha çalışmaları belli bir noktaya geldi. 27 Ekim'deki maçla beraber içerideki maçlarımızı başka sahada oynamadan devam edeceğiz. Bu sahada yapılacak kalıcı çalışmaları Gençlik ve Spor Bakanımızla da görüşüyorum. Burada da ekili çim uygulamasına geçilmesini önümüzdeki yıllarda bu tür sıkıntıları tam ortadan kaldıracağını düşünüyoruz bunun için eğer olabilir yeterli imkanlar sağlanabilirse önümüzdeki yıl için burada bir hibrit çim çalışması yapılması için de gayret gösteriyorum." ifadelerine yer verdi. 

Haber: Mahfuz EKİN, Nazime Aslı ÇAVLAN 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler