(Video) Diyarbakır'da "Sur kültür yolu festivali" başladı

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde Diyarbakır'da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali, İçkale Müze Kompleksi'nde açılan sergilerle başladı.

(Video) Diyarbakır'da

Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vali Ali İhsan Su ile "Amida Höyük ve Artuklu Sarayı Kazıları Sergisi", "Siyah Beyaz Diyarbakır Sergisi", "Diyarbakır Kazı İzleri Sergisi" ile Türkiye Jokey Kulübü tarafından açılan "11. Resim Yarışması Sergisi" ve "Diyarbakır Arkeolojik ve İslami Eserler Sergisi"ni gezdi.

Daha sonra, "Fotomaraton Diyarbakır Etkinliği"ni başlatan Ersoy, burada yaptığı konuşmada, Kültür Yolu festivallerinin Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başladığını belirterek, sonrasında Bakanlık olarak bu festivalleri Anadolu'ya yayma kararı aldıklarını söyledi.

Bakan Ersoy ve beraberindekiler daha sonra Keçi Burcu'nda açılan "Devrim Erbil Renkler ve Teknikler Sergisi"ni gezdi.

Keçi Burcu'nun terasında, Dicle Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlenen etkinliklere katılan çocuklarla görüşen Ersoy, "Gökyüzü Gündüz Gözlemleri" etkinliği kapsamında tarihi Zerzevan Kalesi ile ilgili çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi de gezdi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler