Diyarbakır ve Mardin Barosu saldırıya sessiz kalmadı; Mardin Barosundan barışa darbe vurgusu

Diyarbakır ve Mardin Barosu, Ankara’da dün TUSAŞ’a yapılan saldırıyı kınadı. Mardin Barosu tarafından yapılan paylaşımda, "Saldırı barış ve huzur ortamına yönelik bir darbedir" ifadesine yer verildi.

Diyarbakır ve Mardin Barosu saldırıya sessiz kalmadı; Mardin Barosundan barışa darbe vurgusu

Diyarbakır ve Mardin Barosu, dün Ankara’da TUSAŞ’a yapılan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği 22 kişinin de yaralandığı olayı kınadı.

DİYARBAKIR BAROSUNDAN TOPLUMSAL BARIŞA ÇAĞRI 

Diyarbakır Barosunun yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi; “Türkiye siyasetinde yumuşayan dilin ve oluşan olumlu atmosferin bizlerde yarattığı umudu gölgeleyen saldırının faillerinin ve nedenlerinin araştırılması önem arz etmektedir. Aynı zamanda gerçekleştirilen saldırı toplumun barış talebini daha çok güçlendirmelidir. Diyarbakır Barosu olarak, Yaşam hakkına yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

BARIŞ ORTAMINA DARBE VURULMAK İSTENİYOR

Mardin Barosunun yaptığı paylaşımda ise saldırıyı yapanlar lanetlenerek saldırının barış ve huzur ortamına bir darbe olduğu vurgulandı.

Mardin Barosu paylaşımında, “Ülkemize bir an önce barış ve huzurun gelmesi için gerekli bütün demokratik adımların atılmasının elzem olduğunu, barışa olan inancımızın her zamankinden daha güçlü olduğunu, yapılan saldırının barış ve huzur ortamına yapılan bir darbe olduğunu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.” dedi. 

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler